Wimax, bir vericiyle 50 km çapında 70 Mbps (teorik olarak) hız sunan bir bağlantı çeşididir. Vericiye olan mesafeniz arttıkça hızınız da doğal olarak düşecektir. Burada hem menzil hem de hız olarak wifi'a karşı tartışmasız bir üstünlük görülmektedir. TTnet 6000 hotspot noktasına ulaşsa da, her hotspot'ın menzilinin ortalama 50 metre olacağını düşünürsek, aynı menzili wimax'te sağlamak için nisbeten çok daha az verici yerleştirmek yeterli olacaktır.
Wimax'i verecek firma, kablo döşeme veya halihazırda Turk Telekom'un altyapılarını kiralama gibi masrafları olmayacağı için tüketiciye bu hizmeti çok çok daha ucuza sunabilecektir.
Laptoplarımızın içindeki dahili wimax alıcılarını kullanabileceğimiz gibi, ev veya işyeri duvarlarımızın arasında hız kaybı yaşamamak için balkonlarımıza harici wimax anteni takarak çok çok daha hızlı bağlantılara kavuşmak mümkün.
Şimdi sırada wimax'i destekleyen cep telefonlarına kavuşmak var. Düşünün, evde ve sokakta sürekli wimax alanında olacaksınız ve Skype gibi VoIP uygulamalarını kullanarak, 3G veya GSM şebekenizi dokunmadan bedava görüşmeler yapabileceksiniz. Şebekeler bunun önüne geçmek için baskılar yapacaklardır. Hali hazırda bile Nokia'nın dahili Skype desteğine şebekeler tarafından bazı çatlak sesler yükselmekte.
Sonuç olarak, en hızlı bağlantıyı sunan wimax UZUN DÖNEMDE öne çıkacaktır.
3g mobil olmasından dolayı belli bir kitle tarafından kesinlikle tercih ilk tercih olucağı bir kesin ama şunuda unutmamak lazım her adsl kullanıcısının ttnet wifi den belirli dakika ucretsiz yararlanabilmesi ve çok cuzi bir fiyat farkı ile fazladan dakika alınabilmesi bence çok daha fazla tercih edilmesine sebeb olucak türkiyede mobil internete çok fazla ihtiyacı olan insan olduğunu düşünmüyorum tamamiyle kullanım keyfi :)
M. Serdar Kuzuloğlu Çocukluğu elektrikli aletleri kurcalarken çarpılmayla geçer. Seksenli
yılların filmlerindeki 'geek' çocuklara özenerek bilgisayara merak
salar. Güneş gazetesinin verdiği Bilgisayar Ansiklopedisi adlı
kitaptan BASIC öğrenir. İlk bilgisayarı Sinclair Spectrum ZX olur.
1995'te Posta gazetesinde Bilim-Teknik sayfalarını hazırlar. Sonra
Radikal'in kuruluşunda yer alır. Halen Radikal gazetesinde Sanal Alem sayfasını hazırlıyor, MYK Medya'nın dertleriyle uğraşıyor, web sitelerinin ruhunu koklayıp, ipucu toplayıp, trend avlıyor... (mserdark.com)
Timur Sırt İTÜ Maden Mühendisliği'den mezun olur ve madeni gazetecilikte bulur. Araştırma Editörü olarak Bilgisayar Datamation dergisinde başladığı gazeteciliğe 1994 yılından bu yana Sabah Grubunda devam eder. PC Magazine Türkiye'de editör olarak başlar. Daha sonra PC Magazine, eWeek, Connect Online dergilerinin Yayın Kooordinatörlüğünü ve Yeni Yüzyıl gazetesinde Bilgisayar Sayfası Editörlüğü yapar. 1999-2000 yılları arasında Bilişim Yayınları Koordinatörü olarak görev yaparken Yeni Binyıl gazetesinde günlük internet sayfası hazırlar. 2002 yılından bu yana Sabah gazetesi Teknoloıji Editörü olarak görev yapıyor. Gürültülü gülüyor, hep gülüyor!